Російський солдат розстріляв своїх колег.

Припускають, що причиною інциденту став нервовий зрив.

 

 

Військовослужбовець в Забайкальському краї Росії відкрив вогонь по товаришах зі служби у військовій частині в селищі Гірське. Про це у п’ятницю, 25 жовтня, повідомило російське інформаційне агентство ТАСС з покликом на повідомлення міністерства оборони РФ.

 

«25 жовтня близько 18:20 за місцевим часом під час зміни варти військовослужбовець ремонтно-технічної бази, дислокованої на території Забайкальського краю, відкрив вогонь по своїх товаришам зі служби з табельної вогнепальної зброї. У результаті вісім військовослужбовців загинули на місці, ще двоє отримали поранення різного ступеня важкості», – йдеться в повідомленні.

 

У Міноборони зазначили, що на місце інциденту вилетіла комісія Міноборони Росії на чолі з заступником міністра оборони РФ генерал-полковником Андрієм Картаполовим. «Проводять слідчі дії зі встановлення всіх обставин події», – додали у російському військовому відомстві, а також запевнили, що життю поранених нічого не загрожує

 

Стрілянину, за даними ТАСС, відкрив солдат строкової служби. Його вже затримали правоохоронці.

 

У міністерстві оборони припустили, що військовик міг розстріляти своїх колег через нервовий зрив, спричинений особистими причинами.

25.10.2019