Бойовики посадили Станіслава Асєєва до тюрми на 15 років.

 

Підтримувані Росією бойовики угруповання "ДНР" на своїх ресурсах 22 жовтня повідомили про засудження до 15 років ув’язнення українського журналіста, публіциста Станіслава Асєєва.

 

 

В угрупованні "ДНР" стверджують, що Асєєва засуджено за кількома "статтями" – "організація екстремістської організації", "шпигунство", "підбурювання до шпигунства"​, "публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності", "публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності".

 

Українські та міжнародні організації неодноразово закликали звільнити журналіста Станіслава Асєєва і долучити його у списки на обмін.

 

Президент "Радіо Свобода", котре публікувало тексти Асєєва, Джеймі Флай заявив, що рішення бойовиків вартує осуду.

 

"Стас – журналіст, і лише намагався підвищити рівень обізнаності про ситуацію на сході України. Це рішення є спробою підтримуваних Росією сепаратистів у Донецьку заглушити його потужний, незалежний голос. Стас має бути негайно звільнений", – заявив президент "Радіо Свобода".

 

Асєєв перебуває в ув’язненні угруповання "ДНР" із травня 2017 року. Спершу він зник; протягом двох тижнів про нього нічого не було відомо. Пізніше угруповання "ДНР" визнало його затримання й звинуватило у шпигунстві.

 

22.10.2019