На ІІІ Львівський безпековий форум місто виділить чверть мільйона гривень.

 

30 жовтня – 1 листопада українські та закордонні фахівці, дипломати, військові зберуться до Львова на ІІІ Безпековий форум. Сьогодні ж виконком Львівської міськради затвердив порядок проведення та фінансування форуму, який відбудеться у приміщенні Інформаційно-культурного центру ім. Митрополита Андрея Шептицького. Відповідно до рішення виконкому, з міського бюджету на проведення безпекового форуму виділять близько 250 тисяч гривень.

 

 

Тема ІІІ Львівського безпекового форуму – «Росія в Європі: Старі помилки та нові виклики». Чи може Росія бути рівноправним партнером для Європи, не застосовуючи силу та страх? Яка справжня ціна російських грошей, вкладених у критичну інфраструктуру – газопроводи, медіа, демократичні інституції? Трансатлантична єдність уперше під загрозою з часів Другої світової війни. Що може врівноважити загрози, що посилюються, в Балто-Чорноморському регіоні? Ці й інші питання спікери й учасники форуму обговорюватимуть упродовж двох днів.

 

Основні теми форуму:

- Морська стратегія в Балто-Чорноморському регіоні: гарантування безпеки через систему міжнародного права

- Відповідь на загрозу: військовий вимір

- Українські військовополонені: без статусу, але з надією повернутися додому

- Критична інфраструктура: стабільність чи небезпека?

 

 

 

 

Спікерами форуму стануть: професор і директор пан'європейського інституту в Школі економіки Турку (Фінляндія) Карі Люхто, політолог аналітичної групи «Korner Solutions» Михайло Басараб, нідерландський політолог і соціолог Марсель Х. Ван Херпен, директор офісу GMF в Анкарі Озгюр Унлюхисарджикли, директор Дипломатичної академії України Геннадія Удовенка Сергій Корсунський, професор політології Тарас Кузьо, вищий військовий американської армії у відставці, почесний співголова Організаційного комітету Львівського безпекового форуму генерал-лейтенант Бен Ходжес, посол, член Наукової ради Нового центру стратегій (НЦС) Джордж Магеру, декан коледжу вивчення безпеки та міжнародних відносин Європейського центру вивчення безпеки ім. Джорджа С. Маршала в Гарміші (Німеччина) Ендрю Міхта, професор журналістики та громадської дипломатії, професор міжнародних відносин в Університеті Південної Каліфорнії Філіп Сеїб, підполковник у відставці Британської армії, військовий експерт Глен Грант, докторка наук, головна редакторка UA: Україна Аналітика і членкиня правління Ради зовнішньої політики «Українська Prism» Ганна Шелест та інші. Докладну програму можна переглянути на сайті форуму. 

 

 

 

 

09.10.2019