«Енеїду» Котляревського видали латиницею.

 

Видавництво «Zалізний тато» в оригінальний спосіб вирішило відзначити 250-річчя від дня народження Івана Котляревського – виходом у світ «Енеїди» латиницею та з ілюстраціями, які відображають боротьбу героїв російсько-української війни на сході України.

 

 

Замість звичних воїнів із чубами-оселедцями у новому виданні зображено героїв російсько-української війни на сході України, ще й знайомий текст Котляревського викладено не кириличним письмом, а українською латинковою абеткою. Еней у версії «Zалізного тата» – це український морпіх із-під Широкиного Донецької області. Він бореться проти лиходіїв-антигероїв, які набувають образу й подоби упізнаваних негідників сучасності. Це «польові ватажки московських терористів на окупованих територіях України, мінський самодур Лукашенко та одіозний прокремлівській піп з Києво-Печерської лаври – "митрополит" Паша Мерседес», – описують новинку видавці.

 

 

 

Головним редактором проєкту Enejidа є Дмитро Савченко, керівниця проєкту – Ірина Голуб. Художники – Андрій Горожанов та Євген Пахомов.

 

 

Перевтілення дійових осіб Енеїди у героїв сучасності й латиничний текст «надає виданню характеру безпрецедентної революційності. Незмінною лишається характерна риса українського національного духу, виражена у завзятості, моторності і вмінні сміятися в обличчя найнебезпечнішим викликам історичної долі», – переконані у видавництві.

 

 

Презентація книги відбудеться в рамках 26 Book Forum у Львові 19 вересня в Пороховій вежі. Початок – о 13:00.

 

Для довідки:

 

Видавництво «Zалізний Тато» заснували письменник і філософ Дмитро Савченко разом з поетом і бардом Олексієм Бешулею.

 

«“Zалізний Тато” – це лабораторія екстремальної літератури. Її сторінки соковито екранізують скандальні мистецькі експерименти – від футуристичного живопису та авангардної поезії до щоденників визначних пройдисвітів та самвидаву підпільників. Наші книжки генерують оптимізм і новаторство, а також змушують читача не втрачати апетит до життя», – так пишуть вони про себе та свої книги.

17.09.2019