Трамп, Меркель і Макрон чекають від України та Росії глибших домовленостей.

 

Канцлер Німеччини Анґела Меркель привітала обмін поневоленими між Росією і Україною. Відтак Меркель очікує продовження виконання "Мінська".

 

Про це йдеться в заяві Меркель, що її поширив представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт.

 

 

"Обмін ув'язненими між Росією і Україною – це знак, що дарує надію", – вважає Меркель.

 

Канцлер Німеччини пораділа за те, що Олег Сенцов і моряки вже вдома. "Це спонукає продовжувати посилено працювати над реалізацією "мінських домовленостей". Уряд Німеччини до цього готовий", – додала вона.

 

Президент Франції Емманюель Макрон вважає, що обмін поневоленими між Росією та Україною є початком відновлення конструктивного діалогу, який слід продовжити наступними тижнями.

 

Як ідеться у заяві Єлисейського палацу, Макрон вважає обмін визначальним кроком для відновлення конструктивного діалогу. Зокрема, Франція й Німеччина планують активізувати свої зусилля в “нормандському форматі” для здійснення подальшого прогресу, котрий пов'язують із реалізацією "мінських угод", а зокрема (!) політичної складової.

 

Президент Сполучених Штатів Америки написав на своїй сторінці у twitter: "Росія та Україна обмінялися великою кількістю в'язнів. Дуже гарна новина, напевне, перший гігантський крок у бік миру. Вітання обидвом країнам!" – вважає Трамп.

 

08.09.2019