Генпрокуратура оголосить підозри Валерії Гонтаревій та Олексію Філатову.

 

 

Сьогодні стала відомо, що Генеральна прокуратура знову викликала для допиту ексголову Нацбанку Валерію Гонтареву та ексзаступника керівника Адміністрації Президента (Петра Порошенка) Олексія Філатова. Про це свідчать повістки на найті ГПУ. Цього разу обом чиновникам оголосять підозри.

 

Філатова та Гонтареву допитають у справі олігарха-втікача Сергія Курченка — йдеться про оборудки між його банком та державним "Аграрним фондом", гроші з якого були розкрадені.

 

Перша спроба звинуватити ексдержслужбовців у співучасті була в квітні цього року. Їх обох викликали на допит у ГПУ, однак підозр не вручили, оскільки докази були визнані недостатніми і висунутими з порушеннями.

 

Сьогодні генпрокурор Юрій Луценко заявив, що справи передали в інше управління, а там їх проаналізували і визнали такими, що свідчать про можливість підписання підозри.

 

"На жаль, тоді (в квітні, — Z), як я вважаю, в силу максимальної політизації моменту, виборів, було недотримання процедури. Всі ці справи були передані в інше управління, були проаналізовані, старшим групи прокурорів був призначений тепер уже мій заступник Сергій Миколайович Кізь, і Кулик та його команда показували всі докази, які, на його думку, свідчать про можливість підписання підозри [...]. Кізь вбачає достатність доказів, зібраних групою Кулика (прокурор, який готував підозри Гонтаревій та Філатову в квітні, — Z). Відтак підозру отримає людина, яка безпосередньо ставила свій підпис на документах брокерського характеру, пан Стеценко, заступник групи ІСU, пані Гонтарева як керівник ІСU і пан Філатов як адвокат, який обслуговував цю оборудку. [...] В разі, якщо підозра буде доповнена всіма необхідними достатніми доказами, справа буде передана до суду", — повідомив Юрій Луценко у своєму офіційному коментарі.

06.08.2019