На подвір'я в Лондоні з неба впав небіжчик.

 

Лондон, спека, фацет опалюється в саду у дворику лондонського району Клепем. Раптом чує, що щось голосно ляпнуло біля нього. Повертає голову і бачить, що в метрі від нього спить бродяга з дивно закиненою головою, а на стіні будинку – бризки крові. Бродяга виявляється мертвим.

 

 

Це не сценарій фільму жахів, а реальна історія, що сталася в неділю пів четвертої пополудню.

 

Ошелешені мешканці викликали поліцію, але швидше приїхав плейнспоттер (любитель спостерігати і знимкувати літаки) і повідомив, що труп випав з літака авіакомпанії Kenya Airways, що вилетів о 07:19 за Ґринвічем з Найробі і через двадцять хвилин мав сідати в аеропорту Гітроу.

 

Скотленд-Ярд уточнив, що тіло випало з відсіку шасі літака і, найімовірніше, належало пасажиру, що вирішив зайцем потрапити у Британію: у відсіку шасі, де він сховався, знайшли воду та їжу. Переліт з Найробі до Лондона триває майже дев'ять годин.

 

 

В аеропорті повідомили, що випадок не є унікальним – таке відбувається приблизно раз у п'ять років. У 2015-му, наприклад, тіло людини знайшли на даху будинку в лондонському Річмонді, воно теж випало з відсіку шасі літака, що летів із Йоганнесбурга. Спроби здійснити переліт зайцем у відсіку шасі роблять регулярно, і в багатьох випадках це призводить до загибелі людей. Навіть якщо вдається долетіти до місця призначення і не випасти, то смерть настає від переохолодження (температури -60⁰C) і нестачі кисню. У серпні 2012 року чоловік помер всередині відсіку шасі літака, що прилетів до Лондона з Кейптауна. А у вересні цього ж року 26-річний Жозе Матада загинув, випавши з відсіку шасі літака, що пролітав над лондонським районом Мортлейк. Літак прибув зі столиці Анголи Луанди, політ тривав 12 годин.

 


Інфографіка газети «Sun» 

 

02.07.2019