У Росії засудили поляка до 14 років таборів.

Йому інкримінували шпигунську діяльність.

 

 

Московський міський суд засудив у вівторок, 25 червня, громадянина Польщі, обвинуваченого росіянами у шпигунстві, до 14 років колонії суворого режиму. Про це повідомив польський інформаційний телеканал  TVP. Як стверджували представники Федеральної служби безпеки Росії, засуджений Маріан Радзаєвський намагався організувати перевезення до Польщі частин до ракетних комплексів С-300. Процес було розпочато ще 10 червня.

 

«Суд визнав Маріана Радзаєвського винним в скоєнні злочину, передбаченого ст. 276 КК РФ ("Шпигунство"), і призначив йому покарання у вигляді 14 років колонії суворого режиму», – сказав представник суду.

 

Процес проходив за зачиненими дверима, оскільки справі було надано секретного статусу. Вирок ще не набув юридичної сили і його можна оскаржити.

 

Російське інформаційне агентство ТАСС опублікувало заяву Центру громадських зв’язків ФСБ, у якій, зокрема, зазначено: «У ході попереднього слідства встановлено, що Радзаєвськимй М., діючи умисно, намагався організувати вивезення з Російської Федерації в Республіку Польща продукцію військового призначення, що містить відомості, які становлять державну таємницю. Іноземець вишукував можливість здобуття секретних комплектуючих зенітно-ракетного комплексу С-300 з метою їхнього подальшого незаконного вивезення в Республіку Польща. Під час спроби здійснення операції Радзаєвського затримали на місці злочину співробітники ФСБ Росії».

 

У ФСБ теж заявили, що затриманий «діяв в інтересах польської організації, яка є провідним постачальником національних збройних сил та спеціальних служб».

 

Речниця Міністерства закордонних справ Польщі Ева Сувара (Ewa Suwara) повідомила, що польське дипломатичне відомство знає про справу громадянина Польщі, засудженого у вівторок у Росії, допомагає йому та залишається у контакті з ним та його рідними. Водночас вона підкреслила, що МЗС Польщі не коментує цього вироку.

26.06.2019