Народного депутата Тимчука виявили застреленим у власному помешканні.

 

Народний депутат Дмитро Тимчук ("Народний фронт") загинув унаслідок поранення з пістолета у власній квартирі. В момент пострілу він начебто чистив нагородну зброю. Поліція опрацьовує три версії – спричинення смертельних поранень унаслідок необережного поводження зі зброєю, вбивство, самогубство.

 

 

Інформацію про смерть Тимчука підтвердила Національна поліція України, а також колеги народного депутата.

 

У середу в обід Верховна Рада вшанувала Дмитра хвилиною мовчання. "Я не бачу можливості продовжувати розгляд поправок сьогодні. Ми продовжимо розгляд поправок завтра о 10:00. А зараз ранкове засідання Верховної Ради оголошую закритим", – заявив голова ВР Андрій Парубій, закривши засідання.

 

Першоджерелом інформації про загибель Дмитра Тимчука став народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко. "Годину тому (тобто о 12:17, – Z) у себе вдома при чищенні нагородного пістолета завдав собі смертельного поранення патріот України і мій друг Дмитро Тимчук. На місці трагедії працює слідчо-оперативна група", – написав Геращенко у Facebook.

 

Згодом Геращенко відредагував свій пост: він вилучив твердження про смерть, спричинену в момент чищення зброї, і додав, що "вивчають всі можливі версії". З його слів, постріл пішов у голову.

 

"Сьогодні, 19 червня, по спецлінії 102 близько 12:15 надійшло повідомлення, що в одній з квартир чоловік отримав вогнепальне поранення, від якого помер на місці... Потерпілого з вогнепальним пораненням було виявлено у квартирі на бульварі Перова", – ідеться у базовому повідомленні поліції Києва.

 

 

Голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив про те, що справу відкрито за статтею про вбивство. "Скільки було пострілів, не можу відповісти – експерти оглядають. Є низка робочих версій, серед яких, можливо, нещасний випадок – необережне поводження із вогнепальною зброєю. Також розглядаємо версії кримінального характеру. Є громадянка, яка перебувала з ним в квартирі і яка зараз дає свідчення. Збираємо свідчення сусідів. Чи порушена обстановка квартирі – оглядаємо", – повідомив голова Нацполіції.

 

Дмитро Тимчук – український військовик, політик, аналітик. Набув популярності навесні 2014 року завдяки висвітленню перебігу анексії Криму та окупації Донбасу. Координував групу "Інформаційний спротив".

 

Тимчук народився 27 червня 1972 року в місті Чіта (Росія) у сім'ї військовика. Дитинство провів у Східній Німеччині, юність – у Бердичеві. Називав себе українцем "в 5 поколіннях по обидві лінії і до мозку кісток".

 

 

 

Освіту здобував у Львівському вищому військово-політичному училищі (випуск – 1995 рік, спеціальність – військова журналістика).

 

У 1995-1997 рр. проходив службу у військах протиповітряної оборони.

 

У 1997-2000 рр. – працював у штабі Національної гвардії України.

 

У 2000-2012 рр. – робота в Міністерстві оборони України. Під час службових відряджень відвідав українські контингенти миротворчих сил ООН в Іраку (тричі), Лівані та Косово.

 

З 2008 року – головний редактор інтернет-проєкту "Флот-2017" та керівник громадської організації "Центр військово-політичних досліджень".

 

19.06.2019