Прес-секретарем Президента стала Юлія Мендель.

 

Президент України Володимир Зеленський призначив своїм прес-секретарем Юлію Мендель.

 

Про це йдеться в указі Президента №350/2019, підписаному 3 червня.

 

 

Мендель отримала позицію в АП за результатами конкурсу, який Зеленський оголосив іще перед інавґурацією.

 

Згідно з інформацією Банкової, на роботу зголосилося майже чотири тисячі конкурсантів. Кандидатів оцінювала HR-компанія за низкою критеріїв: володіння українською та англійською мовами, грамотність, досвід роботи в суміжних професіях, наявність вищої освіти, дикція, манера викладу думки, швидкість реакції, розуміння політичних процесів в Україні та світі, стійкість до стресів, світоглядні позиції та почуття гумору.

 

Юлія Мендель народилася 3 вересня 1986 року у Генічеську (Херсонська область). Здобула вищу освіту у Київському національному університеті імені Шевченка. Має науковий ступінь кандидата філологічних наук.

 

Працювала журналістом на телеканалах ICTV, Espreso.TV, "112 Україна" та "Інтер". Навчалася на програмі Світового інституту преси (World Press Institute). Була представником The New York Times в Україні. Також співпрацювала з низкою таких іноземних видань та телеканалів: Politico Europe, VICE News, CNBC, New Eastern Europe, World Affairs Journal, Spiegel Online. Стажувалася за кордоном у рамках програми Солідарності імені Леха Валенси, програми THREAD у Єльському університеті, закінчила Варшавську євроатлантичну академію (WEASA).

 

03.06.2019