Гройсман не демісуватиме з посади через розпад коаліції.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не вважає доцільним, щоби члени уряду подавали у відставку у зв’язку з припиненням діяльності коаліції.

 

Як передає аґенція УНІАН, про це він сказав у Верховній Раді під час "години запитань до уряду", відповідаючи на питання народного депутата Борислава Берези щодо того, чи міністри напишуть заяви про відставку після припинення діяльності коаліції, яка створювала цей уряд.

 

Гройсман зазначив, що якщо буде створена нова коаліція, тоді вона зможе запропонувати інший уряд. Гройсман підкреслив, що сьогодні уряд виконує свої обов’язки “в повному обсязі”. “І я вважаю, що це є абсолютно логічно, особливо за п’ять місяців до чергових виборів”, – додав прем’єр-міністр.

 

З його слів, аби йшлося про припинення діяльності коаліції за кілька років до виборів, тоді можна було б говорити про відставку уряду.

 

Наразі ж Володимир Гройсман певен, що Верховна Рада й уряд працюватимуть до парламентських виборів. Відтак він запропонував партнерам “визначити той порядок денний, який нас сьогодні об’єднує”.

 

Прем’єр вважає, що зміни мають працювати на користь держави: “На мою думку, немає значення, чи хтось залишиться за цими партами сидіти, чи ні”. “Політичне життя не починається і не завершуються українським парламентом”, – зазначив Гройсман. Він додав, що “політичне життя починається тоді, коли ми маємо ідею, ми в неї віримо і за неї боремося”.

 

17.05.2019