Дебати між Порошенком і Зеленським на "Олімпійському" розпочались.

 

Дебати між кандидатами на посаду Президента України Петром Порошенком та Володимиром Зеленським розпочалися рівно о 19:00. Обоє прибули на стадіон «Олімпійський» за 10 хвилин до заанонсованого початку і одразу піднялися кожен на свою сцену. Однак Петро Порошенко рівно о 19:00 залишив свою сцену і пішов у бік сцени Зеленського, піднявся на неї та потис руку опонентові.

 

Форматом дискусії передбачені 5-хвилинні промови здобувачів найвищої посади в країні, після чого Зеленський та Порошенко відповідатимуть на питання один одного: по 1 хвилині на питання і по 5 хвилин на відповідь (загалом 40 хвилин). Далі кандидати відповідатимуть на питання модераторів (телеведучі Олена Фролова та Андрій Куликов) – по три до кожного.

 

Першим, згідно з жеребкуванням, говорить Володимир Зеленський. Говорить українською. Промова побудована на критиці особи Петра Порошенка.

 

 

До 21:00 дійство повинне скінчитися, адже саме у цій годині на кандидатів чекають у студії «Суспільного», для проведення дебатів, передбачених ЦВК. Однак до участі в офіційних дебатах зголосився лише Петро Порошенко.

 

Отже, станом на зараз трибуни стадіону «Олімпійський» та фанзони заповнені – тут майже 60 тисяч глядачів та 10 тисяч правоохоронців.

 

Перш ніж потрапити в чашу стадіону, публіка проходила ретельну перевірку правоохоронців – вилучали всі потенційно небезпечні предмети (піротехніка, газові спреї, ножі і будь-які інші гострі предмети, ба, навіть парасолі-тростини), алкоголь, агітаційну та вболівальницьку атрибутику типу барабанів, дудок тощо.

 

 

Сектори, відведені для прихильників чинного Президента, заповнилися швидше, адже спершу ці люди пройшли урочистою ходою вулицями Києва й організовано зайшли на стадіон. У цій ході взяв участь і сам Петро Порошенко.  

 

Місця для прихильників Володимира Зеленського тривалий час залишалися напівпрожніми і заповнювалися вже ближче до безпосереднього початку дебатів. Напередодні кандидат Зеленський у ефірі програми "Право на владу" (канал "1+1") скаржився, що прохід глядачів на його половину стадіону утруднений через звужені коридори, якими черга охочих почути і побачити дебати на власні очі просуватиметься дуже повільно. «Людей просто мучать», – сказав він.

19.04.2019