Депутат Барна застосував силу проти Юраша з команди Зеленського.

 

Народний депутат із Блоку Петра Порошенка Олег Барна застосував силу проти члена команди у Президенти Володимира Зеленського Святослава Юраша.

 

Інцидент стався у коридорах телеканалу ZIK після ефіру програми, у котрій обговорювали другий тур виборів Президента України та майбутні дебати між кандидатами.

 

Як пише аґенція УНІАН, коли Святослав Юраш ішов до гримерки, його перестрів Барна. На кадрах з камери відеоспостереження видно, що депутат схопив Юраша за барки, щось активно йому говорив, його опонент намагався вирватися, Барна шарпнув — в результаті чорна вишивана сорочка надіралась. У конфлікт втрутилася охорона телеканалу, припинила сутичку і вивела депутата з приміщення.

 

Святослав Юраш, син директора департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрія Юраша, розповів на своїй сторінці у Facebook, що Барна розгнівався через слова про причетність Президента до Іловайської трагедії. "Взявся рвати мою улюблену сорочку і вимагати, щоб я не говорив про головнокомандувача та Іловайськ. З взаємними криками розійшлись", – переповів Юраш.

 

Олег Барна, зі свого боку, підтвердив, що приїхав на телеканал, коли почув в ефірі слова Юраша про події в Іловайську. При цім депутат вдягнув військову форму.

 

Барна стверджує, що під час розмови його опонент "шарпнувся і вишиванку свою порвав".

 

Олег Барна не вперше потрапляє у скандали зі застосуванням сили. У грудні 2015 року він намагався винести з трибуни Верховної Ради тодішнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. У грудні 2018 року в ефірі парламентського телеканалу "Рада" почубився із нардепом від ВО "Свобода" Юрієм Левченком. 

 

09.04.2019