Генпрокуратура: Юрія Тимошенка намагалися підкупити для виходу з виборів.

 

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали двох осіб, які намагалися передати 5 млн грн кандидатові у Президенти України з метою спонукати його зняти свою кандидатуру з президентських виборів.

 

Про це повідомила прес-служба ДБР.

 

 

"Декілька днів тому один з кандидатів у Президенти України повідомив правоохоронні органи про те, що йому пропонують зняти свою кандидатуру за гроші.  Сьогодні, 6 березня, під час спроби передати кошти кандидату були затримані двоє осіб у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України", – поінформували в бюро.


Один із затриманих є головою політичної партії. 
 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права (ч.3 ст. 157 Кримінального кодексу України).

 

Операцію проводили слідчі центрального апарату ДБР за оперативного супроводу Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ та процесуального керівництва Генеральної прокуратури.

 

Генпрокурор Юрій Луценко уточнив на своїй сторінці у Facebook, що йдеться про кандидата у Президенти Юрія Тимошенка, народного депутата-мажоритарника із Коломийщини. 

 

Луценко пообіцяв появу новин у цій справі: "З огляду на відому слідству переписку затриманих виконавців із політиками, чекаю ґвалту про політичні репресії".

 

 

Як писав Z, у січні фракція "Народного фронту" виключила Юрія Тимошенка зі свого складу. Підставою для такого кроку став його намір іти на вибори.

 

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко називала свого однофамільця технічним кандидатом, зареєстрованим на користь Петра Порошенка.

 

Згідно з лютневим опитуванням КМІСу, Юрій Тимошенко набирає на виборах 2,7% голосів. Кандидат не провадить виборчої агітації (на своїй сторінці у FB пише, що не має грошей).

 

07.03.2019