Націоналісти побили голову ОВК через проросійські погляди і примусили демісувати.

 

У Дніпрі окружна виборча комісія №24 не змогла розпочати роботу через скандал з призначенням її головою Віктора Марченка, який у 2014 році над Дніпровською міськрадою підіймав російський прапор і закликав президента Росії Владіміра Путіна ввести війська в Україну.

 

Про це повідомляє УНІАН.

 

 

Активіст організації "С14" Андрій Куліш розповів аґенції, що Марченко після розмови з націоналістами відмовився від посади голови окружної виборчої комісії й поїхав до поліції писати заяву про напад. "Сепаратист Марченко більше не буде головою ОВК", – похвалився Куліш.

 

Раніше громадська мережа "ОПОРА" поінформувала, що комісія, котра мала формалізувати початок роботи, так і не приступила до виконання обов'язків: не було кворуму, а в приміщенні перебували невідомі особи, котрі також здійснили напад на Віктора Марченка.

 

"Члени комісії, присутні на засіданні, взяли перерву до п’ятниці. Передбачається, що за цей час ЦВК зробить заміни у складі, оскільки значна частина членів ОВК відмовилась або не з’явилась на засідання", – зазначили в мережі "ОПОРА".

 

Голова забороненої законом організації "Союз радянських офіцерів" Віктор Марченко потрапив на посаду голови окружної виборчої комісії за квотою кандидата в Президенти України Сергія Капліна ("Партія простих людей"). Про Марченка пишуть як про активного прихильника "русского міра". У березні 2014 року він начебто стояв біля організації підняття російського прапора при будівлі міської ради, також ніби закликав "російську визвольну армію".

 

22.02.2019