Комісія суддів трактує протест родин Небесної сотні як "фотовиставку".

 

Вища кваліфікаційна комісія суддів подала протест родин Героїв Небесної сотні як меморіальний захід з нагоди п'ятих роковин розстрілів і потрактувала прихід людей із портретами загиблих як продовження фотовиставки. 

 

 

"20 лютого 2019 року під стінами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України відбулась акція, в якій взяли участь родини та адвокати Героїв Небесної сотні. Мирне зібрання відбулось в межах заходів, які п’ятий рік 19–22 лютого проходять в Україні з вшанування загиблих Героїв на Майдані під час подій Революції гідності", – йдеться у повідомленні ВККС.

 

Суддівська комісія повідомила, що напередодні у холі будівлі організували фотовиставку в пам’ять Небесної сотні, й опублікувала знимки родин біля портретів загиблих.

 

У середу, на роковини розстрілів, родини Героїв Небесної сотні вимагали від української влади очистити суддівську владу від "суддів Майдану", причетних до переслідування активістів, а також очищення Феміди від скомпрометованих діячів. 

 

 

"Багато з нас відвідують судові засідання по справах Майдану. За невеликими винятками, ми не бачимо жодних змін у судовій системі на краще. Найбільший цинізм у тому, що багато справ Майдану розглядають судді Майдану, які відверто саботують або допомагають злочинцям... Це ще раз доводить, що судді Майдану неспроможні чинити справжнє правосуддя і мають бути звільнені", – йдеться у заяві ГО "Родини Героїв Небесної сотні".

 

Родини були налаштовані критично до очільників ВККС та Вищої ради правосуддя.

 

"Подивіться, тут зібралися згорьовані батьки, діти, дружини. Ця гідра, яка причаїлась у цих кабінетах, чекає реваншу. Але ми не завершуємо свою боротьбу", – сказав Володимир Голоднюк, батько Устима Голоднюка.

 

Зі слів правозахисниці Олександри Матвійчук, під час протесту офіційні особи не вийшли до мітингувальників. "Ніхто з членів комісії до родин не вийшов. Сам Сергій Козьяков швидко пробіг повз. Але трохи пізніше на сторінці ВККС з'явився реліз... У цих людей повністю відсутній інстинкт самозбереження. Давно відомо, якщо запит суспільства на справедливість не задовольнити, то він може легко перетворитися у запит на помсту", – прокоментувала пані Матвійчук.

 

"Такого цинічного знущання не очікував", – прокоментував адвокат родин Роман Маселко.

 

21.02.2019