ЦВК відмовила Симоненкові у реєстрації на вибори.

 

Центральна виборча комісія України відмовила лідеру Комуністичної партії України Петру Симоненку в реєстрації кандидатом на виборах Президента України.

 

Таке рішення ЦВК ухвалила на засіданні в суботу, повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Комісія встановила, що Симоненка висунув з'їзд партії, статут, найменування та символіка якої не відповідають вимогам Закону України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки".

 

Крім того, ЦВК звернула увагу на те, що надана Симоненком анкета кандидата не містить відомостей про його місце проживання на території України протягом 10 останніх перед днем виборів років.

 

Заборонена в Україні Комуністична партія заявила, що вважає політично вмотивованим і антиконституційним рішення ЦВК. "Це суто політична акція, яка спирається на антиконституційні закони про "декомунізацію" і підзаконні акти цього режиму", – ствердили соратники Симоненка.

 

У суботу ЦВК також відмовила у реєстрації лідерові партії "Розумна сила" Олександрові Соловйову. Причиною недопуску на вибори стало, зокрема, те, що Соловйов зазначив у програмі положення, спрямовані на порушення суверенітету і територіальної цілісності України.

 

02.02.2019