Матіос виступає за перевірку мешканців Донбасу на "детекторі брехні".

 

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос припускає ймовірність перевірки мешканців окупованих територій Донецької і Луганської областей на співпрацю з владою самопроголошених сепаратистських утворень.

 

Як розповів Матіос у своєму телеінтерв'ю, Верховний головнокомандувач Петро Порошенко дав доручення вигадати механізм виокремлення злочинців від жертв окупації – "людей простих, які вимушено живуть у режимі окупації і працюють там учителями ... і тих, хто свідомо організовує фейкові вибори і незаконно збирає податки", цитує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Військовий прокурор зазначив, що такого механізму немає і єдиним засобом може бути перевірка на поліграфі.

 

"Я вам відкрию велику таємницю для всієї держави. В Одесі на базі одного досить потужного інтелектуально-наукового центру розроблено програму за принципом проходження поліграфа на комп'ютері будь-якою свідомою людиною, яка за певним алгоритмом реагує на перелік питань. І реакція на ці запитання у відповідях дає відповідь, щиро чи ні говорить людина", – розповів Матіос.

 

"Якщо Європа і ми знайдемо можливість, і люди пройдуть ці поліграфи, ми відсіємо тих, хто змушений жити і працювати на окупованих територіях", – аґітує він.

 

Відповідаючи на запитання ведучого, чи означає це, що доведеться пропустити все населення через поліграфи, Матіос сказав: "Доведеться пропустити все, тому що сусід на сусіда "стучатиме", ображатиметься і мститиметься – такі реалії України".

 

30.01.2019