Чиновник Верховної Ради напав у Львові на поліцейського.

 

Голова поліцейської комісії Головного управління поліції у Львівській області, журналістка Вікторія Балицька повідомила про напад на поліцейського чиновником, який працює в комітеті Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції.

 

«В суботу близько 22:00 на кільцевій дорозі між Рудним і Рясною-Руською патрульні зупинили автомобіль «BMW X5», бо він рухався без увімкнених фар ближнього світла. За кермом була жінка, схоже, донька чиновника.  За інформацією джерела, пасажир почав агресивно себе вести, ображати патрульних, а згодом вдарив одного із них кулаком в лице. З’ясувалося, що агресивний пасажир Юрій Сорочик є керівником секретаріату комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції. Держслужбовця затримали і завезли у Шевченківський відділ поліції», – повідомила Вікторія Балицька.

 

Патрульний із підозрою на черепно-мозкову травму звернувся до лікарів. Держслужбовець також скаржиться на забої і стверджує, що його побили патрульні. Вікторія Балицька припускає, що забої Юрій Сорочик отримав під час опору затриманню. На водійку таки склали протокол про адмінпорушення.

 

Речник Нацполіції Ярослав Тракало підтвердив факт інциденту, передає УП.

 

«Щодо цієї ситуації, то і справді відбувся конфлікт. Патрульний поліцейський звернувся до медичного закладу за фактом нанесення йому тілесних ушкоджень. З цього приводу призначене службове розслідування. Деталі встановлюють», – зазначив речник.

 

Шевченківський відділ поліції Львова вніс запис до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків), що передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

28.01.2019