У Львові позапланово перевірять будинки з пічним опаленням.

 

Виконувач обов’язків міського голови Львова Геннадій Васьків підписав розпорядження про додаткову перевірку будинків з пічним та газовим опаленням. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

 

Ідеться про димовентиляційні канали, що зазвичай перевіряють двічі на рік – перед початком опалювального сезону та в кінці.

 

«З наступного понеділка працівники ЛКП розпочнуть проведення позачергової перевірки димових каналів. Ця перевірка триватиме місяць-півтора. Будуть перевірені усі будинки комунальної власності, які є в місті. Також зараз йде списання будинків. Однак навіть після списання будинки знаходяться на обслуговуванні в ЛКП, тому у цих будинках також проведуть обстеження.

 

Оскільки традиційно такі перевірки відбуваються двічі на рік, то вже є механізм їх проведення, є сформовані графіки. Тому працюватимемо за тим же механізмом, який напрацьований роками», — розповідає Ірина Маруняк, директор департаменту житлового господарства.

 

За словами Ірини Маруняк, причиною нещасних випадків отруєння чадним газом є відсутність тяги у димоходах, несправність чи неправильна експлуатація газових приладів та легковажність мешканців до важливості перевірки.

 

«Самовільно ми не можемо зайти у квартиру і проводити перевірку. Працівники ЛКП дзвонять у квартиру і якщо їх пускають, то йдуть перевіряти. Відповідно кожна людина має бути свідома, дбати про своє життя і здоров’я та своїх рідних, і має обов’язок пустити працівників ЛКП для проведення такої перевірки», – каже чиновниця.

 

У міськраді також повідомили, що сьогодні у Львові чадним газом отруїлись 6 людей, з яких троє – діти. Днями померла сімейна пара похилого віку та їхній кіт, а 11 січняу Львові від чадного газу загинули двоє 21-річних киян.

16.01.2019