Олександр Войтович: #SaveKosmolinska

 

#SaveKosmolinska: триває благодійний продаж творів мистецтва на підтримку Наталі Космолінської

Художники зі Львова і не тільки пропонують свої роботи на продаж, аби допомогти відомій мистецтвознавиці, редакторці Штуки на «Z» Наталці Космолінській подолати рак. Для лікування необхідно швидко зібрати орієнтовно $50000.

 

 

Критикиня, журналістка, мистецтвознавиця, співавторка книги «Гра в музей» (вийшла у «Видавництві Старого Лева» 2018 р.), Космолінська керує сторінкою Штуки на zbruč від самого старту видання. Раніше була заступницею директора з виставкової роботи Львівського Палацу Мистецтв. Авторка понад 800 науково-популярних радіопрограм про мистецтво і 500 публікацій про сучасне мистецтво, архітектуру та дизайн. Працює також у Інституті стратегії культури. Після двох років лікування, трьох операцій та двох курсів хіміотерапії останнє обстеження виявило нові метастази. Наталі рекомендовано таргентну терапію. Діагноз – колоректальний рак з метастазами в печінку. Лікування коштуватиме орієнтовно 50 тисяч доларів.

 

Мистецька спільнота активно відгукнулася на потребу колеги, і впродовж останніх днів художники виставляють у соцмережах свої роботи для благодійного продажу. Створено групу у фейсбуці та окрему сторінку для інтернет-аукціону (savekosmolinska.wordpress.com), де можна переглянути більшість запропонованих робіт та ціни на них; чимало митців виставляють полотна напряму з персональних сторінок у facebook. Усі зібрані кошти передаються на користь Наталі. Незабаром у галереї Гері Боумена (вул. Наливайка, 18) відкриється виставка-продаж вибраних робіт, а поки заохочуємо вас переглянути запропоновані полотна. Щодо придбання можна звертатися напряму до авторів або до координатора інтернет-аукціону Петра Космолінського (093 471 49 69, Kosmolinskyy@gmail.com).

 

«Z» продовжує презентувати роботи: Олександр Войтович.

Працює у фігуративному живописі. Володіння рисунком та кольором, експресивна манера мазка сприяють досконалій передачі емоційного стану людини. Відомий оригінальним трактуванням жіночого образу. Портрет та оголена натура – основна тема його творчості. «Я дуже консервативний у художніх засобах, – каже. – Стараюся наблизитися до класичності, високого мистецтва. А ось тема може бути найсучасніша. Жінка приваблює мене як естетична категорія. Через жіноче тіло я переходжу до образу, психології, зрештою – до узагальнення і навіть вираження цивілізаційного світу».

 


Happy
140×120 полотно,олія

 


Workday
35×35 полотно, олія 

 


Smile
21,5×23 полотно на картоні, олія

 


Stranger
30×24 полотно, олія 

 


Victory
30х50 полотно, олія

 


Evening way
30х40 полотно, олія 

 


Relaxation
55×45 полотно, олія 

 


Dance
50×35 папір, монотипія 

 


Evening promenade
50×35 paper 

 


Heat
35×50 paper

 


Yes
60×50 полотно, олія 

 

З початковою вартістю робіт, запропонованих на аукціон в підтримку Наталі Космолінської, можна ознайомитися на сайті savekosmolinska.wordpress.com

 

До збору коштів приєдналися також театри:

26/12/2018 – прем’єра «Горизонт 200» у Театрі Лесі (вхід за реєстрацією та за благодійними внесками)

03/01/2019 – Благодійна вистава «Тім Талер або Проданий сміх» у Першому театрі для дітей та юнацтва

 

26.12.2018