Полторак: Улюблений принцип Росії – атакувати, коли є велика перевага.

 

Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що перехід кораблів Військово-морських сил ЗС України до Керченської протоки є взірцем мужності і витримки українських моряків.

 

Про це міністр сказав під час робочої поїздки до Одеси, де розташований штаб ВМСУ, інформує УНІАН.

 

"Перехід групи кораблів ВМС через Керченську протоку – яскравий приклад мужності, стійкості і витримки наших моряків, і він заслуговує на повагу", – сказав Полторак.

 

З його слів, у складі і колективі ВМС є люди, які є справжніми патріотами України, котрі є вмотивовані і готові ризикувати життям при виконанні бойових завдань.

 

"Одним із прикладів є похід катерної групи, який був здійснений з Одеси через Керченську протоку до Маріуполя", – зазначив міністр оборони.

 

Він підкреслив, що командування ВМС ЗСУ, командири і матроси, які брали участь у підготовці і здійсненні переходу, діяли винятково у відповідності з усіма міжнародними нормами, законами і морським правом.

 

Зі слів Полторака, тільки завдяки витримці, мужності і героїзму українських моряків вкотре доведено, що Російська Федерація веде відкриту агресію проти України.

 

"Вони, розуміючи свою перевагу, чекали і провокували наших моряків, щоб вони відкрили вогонь. Три катери ВМС України, з яких два бойових і один буксир, проти шести катерів ФСБ Росії і чотирьох кораблів ВМФ РФ! Перевага, звичайно, дуже велика. Але головний принцип РФ – «можна воювати, коли є величезна перевага». І вони чекали, щоб наші хлопці дали відповідь, щоб це потім стало причиною відкритої, широкомасштабної агресії проти України", – зазначив міністр оборони.

 

Полторак пишається, що моряки, які зазнали тиску з боку ФСБ РФ, з честю і гідністю поводяться у в'язниці. Міністр запевнив, що жодного українського військовополоненого не залишать росіянам.

 

21.12.2018