Блаженніший Святослав: Простягаю братню руку до новообраного предстоятеля.

 

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав українських православних із проведенням об'єднавчого Собору та обранням предстоятеля Православної Церкви України, назвавши суботу 15 грудня "особливим історичним моментом для християн України".

 

Про це Блаженніший заявив під час благодійного бенкету УКУ в Києві.

 

 

"Дозвольте мені сердечно привітати наших братів православних із Об’єднавчим собором", – заявив кир Святослав.

 

"В цей історичний момент, – продовжив Блаженніший, – я хочу простягнути братню руку від імені нашої Церкви до новообраного предстоятеля та до всіх православних братів, кажучи, що відтепер ми йдемо разом в історію, до єдності, до правди. Бо від того, наскільки ми сьогодні плекаємо єдність та долаємо те, що нас роз’єднує, залежить майбутнє Церкви, народу та української вільної, незалежної, європейської держави". 

 

Глава УГКЦ залишився задоволеним пріоритетами, розставленими митрополитом Епіфанієм у першій промові. "Попереду – багато праці, але мені приємно почути, що у першій промові новообраний предстоятель говорив про розвиток богословської освіти. І мені дуже приємно, що саме УКУ є іконою відкритої Церкви, яка є водночас і помісною, і глобальною. Глибоко вдивляючись у таємниці Божої премудрості, вона водночас дивиться в саме сердце сучасної людини та українця і вдивляється у майбутнє. Нехай внутрішній рух до консолідації та об’єднання не припиняється", – зазначив глава УГКЦ.

 

15.12.2018