Трамп остаточно скасував аргентинську зустріч з Путіним.

Причиною стала російська агресія проти українських кораблів у Керченській протоці.

 

 

Про те, що президент США Дональд Трамп скасував свою зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним, яка мала відбутися на марґінесі саміту G20 в Аргентині, стало відомо зі запису у Twitter самого глави Былого дому.

 

«Виходячи з того факту, що Росія не повернула кораблі й моряків Україні, я вирішив, що для всіх зацікавлених сторін найкраще буде скасувати мою раніше заплановану зустріч з президентом Володимиром Путіним в Аргентині. Сподіваюся на проведення змістовного саміту наступного разу, щойно ситуація вирішиться», – читаємо у твіті американського президента.

 

Раніше в четвер, розмовляючи з журналістами, Трамп ще припускав, що під час саміту «Великої двадцятки» він, «ймовірно», зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним. У попередніх графіках президентів на зустріч було виділено дві години. 

 

За словами представників американської і російської влади, під час зустрічі планувалося обговорити питання, пов'язані з контролем над озброєннями, а також ситуацію на Близькому Сході і північнокорейське питання. Кремль дав зрозуміти, що для нього ключовою темою є недавнє рішення Трампа вийти з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності. Для Білого дому головною метою було отримати від Росії публічні гарантії виконання санкцій щодо КНДР напередодні запланованої на наступний місяць зустрічі Трампа з північнокорейським лідером Кім Чен Ином.

29.11.2018