Порошенко: Історична відповідальність за Голодомор лежить на Росії.

 

Президент України Петро Порошенко заявив про те, що за Голодомором стояла Росія. Зі слів голови держави, сьогодні Москва знову прагне упокороти українців.

 

Про це Порошенко заявив під час участі у церемонії вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Києві, повідомила прес-служба АП.

 

 

"Історична відповідальність за Голодомор лежить на Російській Федерації як правонаступниці СРСР, і той злочин не має терміну давності", – сказав Президент.

 

"Росія знову, як і сто років тому, розгорнула агресію проти України, щоб повернути її назад, в імперію. У Кремлі знову ненавидять і бояться вільної європейської України. Але я точно знаю, вони вже не зможуть повернути назад колесо історії", – підкреслив Порошенко.

 

Голова держави зазначив, що щороку пізньої осені до Національного музею "Меморіал жертв Голодомору" приходять тисячі людей. "Їх приводить сюди бажання вшанувати загиблих і нагадати світові про один з найбільших злочинів ХХ століття – про Голодомор, влаштований Кремлем", – зазначив Петро Порошенко.

 

Президент наголосив, що геноцид українського народу був ретельно спланованим. "Ним хотіли вирішити назавжди українське питання, яке століттями не давало спокою Росії, та й, відверто кажучи, і досі не дає. На початку тридцятих років ще свіжою була пам’ять про Українську національну революцію, століття якої ми відзначаємо цього року. Наша революція виявилася надто романтичною, надто вже сподівалася на мир і братерство, надто мало дбала про армію. Через те й була придушена навалою з півночі", – сказав він.

 

24.11.2018