Більшість американців підтримують економічну політику Дональда Трампа.

Але навіть попри це, як засвідчують результати свіжих демоскопічних досліджень, більшість громадян США схильні голосувати на наступних виборах проти нього.

 

 

Більш як половина громадян Сполучених Штатів, котрі мають право голосу, підтримують економічну політику, яку проводить адміністрація президента Дональда Трампа. Про це свідчать результати опитування громадської думки, опубліковані Квінніпекським університетом (Quinnipiac University). 53 відсотки американців задоволені економічною політикою чинного президента. І лише 42 відсотків її не схвалюють.

 

Загалом опитування показало поважний дисонанс у суспільних настроях. Попри схвалення економічної політики глави Білого дому, результати соціологічного дослідження засвідчують, що антипатиків Трампа приблизно на 10% більше, ніж його симпатиків. Високий негативний рейтинг, як повідомляє телеканал CNBC, може стати для Трампа проблемою під час його можливого балотування на другу каденцію 2020 року.

 

В цілому президентську діяльність Трампа схвалює лише 42% виборців. 54% учасників опитування вважають, що він не впорався зі своєю роботою. У питаннях зовнішньої політики президента підтримують всі ті ж 42%, а 53% опитаних висловили незадоволення нею.

 

Трохи більше як 40% американців погоджуються з точкою зору Трампа щодо імміграційної політики, 56% з ним не погоджуються. Найбільш негативні оцінки президент отримав у царині міжрасових взаємин. Згідно з результатами опитування, політику президента у цьому питанні схвалюють лише 35% виборців, в той час як 59% її не підтримують.

 

«Настільки сильна різниця між оцінками економічної політики Трампа і його діяльності в цілому обумовлена ​​тим, що багатьом виборцям не подобаються особистість президента і риси його характеру, – пояснив вказані суперечності в результатах досліджень помічник директора Квінніпекського університету Тім Меллой (Tim Malloy). – Попри недавнє падіння ринку, виборці оптимістично оцінюють внесок Дональда Трампа в економіку, проте вони скоріше негативно ставляться до всіх інших аспектів його діяльності. Нечесний, неврівноважений, нечутливий... Чинник економічного зростання нівелюється претензіями до характеру і поведінки президента».

21.11.2018