У трагедії винищувача на Вінниччині загинув американський пілот.

 

Військово-повітряні сили США підтвердили інформацію про те, що американський пілот став учасником трагічного польоту винищувача Су-27, котрий розбився у вівторок на Вінниччині під час міжнародних навчань “Чисте небо–2018”.

 

Про це повідомило командування Повітряних сил США у Європі та Африці.

 

Су-27 з бортовим номером 70 за кілька днів до трагедії

 

"Можемо підтвердити, що військовослужбовець США став учасником інциденту. Наразі проводиться розслідування. Ми подамо більше інформації, щойно вона стане доступною", – йдеться у прес-релізі.

 

Напередодні прес-служби Генерального штабу ЗСУ та Військової прокуратури подали офіційні повідомлення, в котрих згадали про загибель американського пілота, втім, згодом зняли цю інформацію зі своїх сторінок.

 

Між тим, у середу Генштаб офіційно подає ім'я українського пілота, котрий загинув у аварії, – командир екіпажу Іван Петренко, заступник командира з авіації – начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних сил Збройних сил України. "Підготовлений до ведення бойових дій в якості інструктора в повному обсязі курсу бойової підготовки вдень і вночі в складних метеоумовах", – характеризує Петренка армійське відомство.

 

 

Винищувач Су-27 УБ із бортовим номером 70 належав 831-й бригаді тактичної авіації із Миргорода (Полтавщина).

 

Наразі на місці події працює група офіцерів командування Повітряних сил, спеціалісти авіаційно-технічної лабораторії й експерти, котрі збирають матеріали для розслідування та встановлення причини авіакатастрофи. Згідно зі зібраними свідченнями, очевидці бачили, що літак почав втрачати висоту і пілоти відвели винищувач від житлових будинків.

 

Генштаб запевняє, що авіаційна техніка, яка залучається до навчань, "відповідає всім технічним вимогам, пройшла відповідні дозвільні процедури".

 

 

Американське видання The Drive підтверджує інформацію про загибель пілота США.

 

"Це правда, що пілот із Повітряних сил Національної гвардії США перебував на борту Су-27 у момент падіння. Важливо відзначити, що це не є рідкісним, коли члени іноземних авіаційних сил користають з нагоди здійснити ознайомчі польоти на авіаційних засобах інших країн під час багатонаціональних навчань. Американським військовим пілотам було б особливо цікаво політати у Flanker'і (натівське позначення для Су-27, – Z), родини винищувачів, поширених у всьому світі, з котрими американська армія могла би зіткнутися під час потенційних широкомасштабних конфліктів з опонентами типу Росії чи Китаю", – коментує The Drive.

 

У середу вранці генштаб ЗСУ повідомив: "Спільним керівництвом навчання «Чисте небо–2018» прийнято рішення про продовження виконання польотних завдань".

 

17.10.2018