На Львівщині показали нові гуртожитки для військових.

 

Сьогодні, 16 жовтня, у Старичах на Львівщині показали нові гуртожитки для військових-контрактників. Подивитися на них запросили і Президента Петра Порошенка.

 

У Старичах має з’явитися 8 гуртожитків на близько двох тисяч осіб. У частину будівель військові зможуть заселитися вже цього року, розповів речник регіонального медіацентру Міністерства оборони Олександр Поронюк, передає Дивись.Інфо.

 

Новорічні свята у нових умовах святкуватимуть близько 600 контрактників, їх переселять із казарм.

 

«Умови кардинально відрізняються від тих, що були. Раніше було по 10-15 чоловік – і, самі розумієте, чим більше людей, тим менше свого особистого. Ці умови стимулюватимуть мешканців оцих квартир самих більш бережно відноситися до цього житла», – зазначив Олександр Поронюк.

 

Кімнати у гуртожитках розраховані на чотирьох людей, у будівлях є автономне опалення, спільні кухні, пральні, санвузли тощо. Кожен гуртожиток розрахований на 120 осіб

 

«Гуртожитки по всій країні будують для солдатів і старших солдатів. По всій країні буде 184 будівлі. Тут є 8 гуртожитків, 4 будуть здані приблизно в листопаді, 2 – у грудні, ще дві будівлі перейдуть на наступний рік. Середня вартість такої будівлі – близько 15 мільйонів гривень», – розповів радник Президента Юрій Бірюков.
 

Усі гуртожитки в різних куточках країни будують за уніфікованим проектом з використанням сучасних норм будівництва.





 

16.10.2018