Пол Манафорт погодився співпрацювати зі спецпрокурором Робертом Мюллером.

Таким чином колишній голова виборчого штабу Дональда Трампа уникнув другого судового процесу.

 

 

Сторона звинувачення репрезентувала у п’ятницю, 14 вересня, у федеральному суді Вашінґтона нові обвинувальні документи проти Пола Манафорта, колишнього керівника виборчої кампанії Дональда Трампа. Це свідчить про те, що Манафорт визнав свою провину, не чекаючи початку другого судового процесу над собою. Згідно з судовими матеріалами, Манафорту висунули звинувачення в змові проти Сполучених Штатів і змові з метою перешкоджання правосуддю.

 

Суд повинен був початися наступного тижня. Пізніше сторона звинувачення, як повідомляє інформаційна аґенція Reuters, підтвердила, що Манафорт готовий співпрацювати з командою спецпрокурора Роберта  Мюллера, яка розслідує втручання Росії у вибори президента США 2016 року.

 

Таким чином, 69-річний Манафорт став вже п'ятим, але найвисокопоставленішим колишнім офіційним функціонером передвиборчої кампанії Трампа, котрий зізнався в скоєнні злочинів. У серпні він був звинувачений судом в штаті Вірджинія в ухилянні від сплати податків.

 

Білий дім вже встиг відреагувати на останні події заявою, у якій Дональд Трамп дистанціюється від колишнього соратника, котрий допоміг чинному президентові у важкій передвиборчій боротьбі обійти в листопаді 2016 року кандидата на посаду президента від демократів Гілларі Клінтон. «Це не має абсолютно жодного стосунку до президента і його переможної президентської кампанії 2016 року», – наголошено в заяві.

15.09.2018