Деякі працівники адміністрації Дональда Трампа чинять спротив своєму шефові.

 

Це стало відомо з анонімної статті в газеті The New York Times.

 

 

Багато високорангових працівників адміністрації президента США активно протидіють Дональдові Трампу. Про це стало відомим з опублікованої у середу, 5 вересня, статті The New York Times, автором якої є високопоставлений працівник Білого дому, котрий побажав залишитися не названим. Він називає себе «учасником опору» всередині керівних структур, який намагається нейтралізувати «найгірші імпульси» президента і запобігти ухваленню «незрілих і часом необачних рішень».

 

«Ми хочемо, щоб адміністрація домоглася успіху, і думаю, що у переважній більшості її політика вже зробили Америку безпечнішою і процвітаючою. Проте ми віримо, що наша місія полягає у перешкоджанні тому, щоби президент своїми діями завдав шкоди здоров'ю нашої держави. Нехай це буде слабкою втіхою в нашу хаотичну еру, але американці повинні знати, що в кімнаті є дорослі», – зазначається в статті.

 

Зокрема, за словами автора тексту, в адміністрації президента США домоглися запровадження нового пакету санкцій щодо Росії після отруєння Сергія і Юлії Скрипалів. Хоча Трамп всіляко опирався запровадженню цих штрафних заходів.

 

У відповідь на статтю в The New York Times Трамп спочатку опублікував твіт з одним лише словом капслоком: «ЗРАДА?». А в наступному твіті поставив питання: «Чи існує цей високопоставлений працівник адміністрації в реальності? Якщо цей боягузливий анонім дійсно існує, то в ім'я національної безпеки газета повинна негайно його/її видати».

 

06.09.2018