24 ОМБР повернулась у Яворів на ротацію.

 

Сьогодні, 29 серпня, на Яворівщині урочисто зустріли військовослужбовців 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила, які повернулися на ротацію зі зони проведення бойових дій, передає Дивись.info.

 

«Варто відзначити, що весь особовий склад проявив мужність та героїзм. Особливо запеклі бої були в травні та в серпні, практично вже перед ротацією», – розповів командир королівської бригади підполковник Володимир Гудзь.

 

За його словами, від 2014 року бригада втратила 119 бійців, а на останню ротацію 14 військовослужбовців не повернулись із виконання бойових завдань.



У Яворів повернулись військові 24 ОМБР. Фото: Дивись.інфо.

 

Військові пройшли урочистою ходою від місця постійної дислокації бригади до площі Ринок у Яворові. Колону вітали з квітами і прапорами мешканці, рідні, волонтери, які допомагали бригаді на сході.

 

Голова Львівської ОДА Олег Синютка від усієї Львівщини подякував бійцям.

 

«Львівщина заплатила за війну дуже велику ціну: 291 воїн повернувся додому навічно Героєм, з них – половина бійці королівської 24-ї бригади. 176 воїнів, які повернулися додому живими, відійшли в кращий світ, бо ніхто не вернувся додому здоровим. Кожен залишив шматочок свого здоров’я, свого щастя на сході. 786 осіб повернулися додому скалічені», – сказав Олег Синютка.


З минулої ротації не повернулись 14 бійців королівської бригади. Фото: Дивись.Інфо.

 

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин відзначив, що дуже хотілося б, щоби бійці приїжджали не лише на такий короткочасний період, а надовго.

 

Олег Синютка та Олександр Ганущин подарували бригаді стяг з емблемою короля Данила.


24 ОМБР отримала стяг з емблемою короля Данила. Фото: Дивись.інфо.
 

24-та окрема механізована бригада базується у місті Яворів Львівської області. Указом Президента України №234/2017 від 23 серпня 2017 р. бригада має повну назву 24 окрема механізована бригада імені короля Данила.

29.08.2018