Суд узяв під арешт учасників замаху на одеських "рухівців".

 

Суд заарештував трьох осіб, підозрюваних у замаху на активістів місцевого осередку партії "Народний рух України" Михайла Кузаконя і Григорія Козьму. Нагадаємо, 2 серпня невідомі особи скерували на машину "рухівців" вантажне авто – чоловікам вдалося врятуватися від ушкоджень.

 

Згідно з повідомленням прокуратури Одещини, підозрюваних заарештовано без можливості внесення застави.

 

 

Серед арештантів – двоє мешканців Одеси та уродженець Херсона. Їх затримали 23 серпня.

 

"Наразі правоохоронні органи працюють над встановленням та затриманням інших осіб, причетних до замаху на вбивство", – поінформували у прокуратурі.

 

Як заявив напередодні на прес-конференції начальник управління Служби безпеки України Одещини Олександр Довженко, затриманню підозрюваних передувала кропітка робота із залученням дуже великої кількості особового складу та використанням масштабних технічних можливостей.

 

"Ми перейшли до проведення обшуків – їх близько 31 як на території Одеської області, так і на території інших областей. Вже можемо сказати, що фігурантів справи обґрунтовано підозрюють у вчиненні інших тяжких та особливо тяжких злочинів, вчинених на території Одеси", – зазначив начальник Головного управління Нацполіції Одеської області Дмитро Головін.

 

Поліція оприлюднила знимку (стоп-кадр із відеокамер спостереження) одного з учасників нападу

 

Михайло Кузаконь і Григорій Козьма вважають, що їхньому життю продовжує загрожувати небезпека.

 

Зокрема, Козьма написав на своїй сторінці у Facebook, що у трьох затриманих виявили вогнепальну зброю і "всі атрибути групи ліквідаторів". "Затримання трьох – це не зле, але ми усвідомлюємо, що ці люди – лише виконавці", – прокоментував "рухівець".

 

Як писав Z, 2 серпня у селі Червоний Хутір під Одесою невідомі особи скерували на машину "рухівців" вантажне авто.

 

"Вантажівка на швидкості цілеспрямовано в'їхала в машину. Водій [вантажівки] вистрибнув із авто і побіг. Він утік на мопеді, котрий чекав на нього заздалегідь", – розповідав Григорій Козьма.

 

Партія "Народний рух України" заявила, що напад пов'язаний із активізацією її політичної діяльності.

 

НРУ також вказує на те, що нападники, очевидно, намагалися створити алюзію зі смертю В'ячеслава Чорновола. "Одного разу, в далекому вже 1999 році, система вважала, що перемогла, вбивши В'ячеслава Чорновола у так само підлаштованій аварії. Сьогодні цей рецидив має ту саму мету – шокувати, залякати, спинити", – заявили в НРУ.

 

27.08.2018