Екс-адвокат Трампа чинив злочини за дорученням свого клієнта.

У цьому Майкл Коен зізнався під присягою.

 

                                                       Майкл Коен

 

Колишній адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен (Michael Cohen) під присягою заявив, що скоїв злочин за дорученням тодішнього кандидата на посаду глави Білого дому. Як повідомляє CNN, у вівторок, 21 серпня, юрист визнав у суді, що під час виборчої кампанії 2016 року скоїв дії, спрямовані на приховування від громадськості інформації, яка була б шкідливою для кандидата і кампанії. При цьому, заявив Коен, він діяв «у координації і за вказівкою» Трампа.

 

Мова йде про жінок, котрим Коен платив гроші за мовчання про їхні зв'язки з кандидатом на посаду президента США – порнозірку Стефані Кліффорд (Stephanie Clifford), відому під псевдонімом Stormy Daniels, і колишню модель Playboy Карен Макдуґал (Karen McDougal).

 

Колишній радник президента Білла Клінтона і розробник політичних стратегій, відомий в Америці адвокат Ленні Девіс (Lanny Davis) написав у своєму Twitter’і: «Сьогодні він (Коен) давав свідчення під присягою про те, що Дональд Трамп схиляв його до скоєння злочинів шляхом грошових виплат двом жінкам – з метою вплинути на результат виборів. Якщо такі виплати є злочином для Майкла Коена, то чому вони не могли б вважатися злочинами щодо Дональда Трампа?»

 

Майкл Коен обговорює зі слідством можливість досудової угоди. Звинувачення проти Коена також охоплюють низку його дій поза роботою для Трампа. Екс-адвокат готовий визнати себе винним у банківському шахрайстві та фінансових махінаціях, а також у порушенні правил фінансування виборчої кампанії.

 

Екс-адвокат Трампа може передати інформацію спецпрокуророві США Робертові Мюллеру, котрий розслідує можливе втручання Росії у президентські вибори в США 2016 року. Передбачається, що якщо вклад Коена в розслідування Мюллера буде значним, це може призвести до полегшення вироку для колишнього адвоката Трампа.

 

Угода передбачає для Коена суттєвий грошовий штраф і скорочення тюремного ув'язнення. За даними телеканалу, звинувачення вимагає для колишнього адвоката 50 місяців в'язниці, сам же Коен наполягає на трирічному ув'язненні.

22.08.2018