У Трускавці бювети з мінеральною водою стануть платними.

 

Новий директор ПрАТ «Трускавецькурорт» Андріян Драновський розповів про своє бачення розвитку підприємства, інформує прес-служба Трускавецької міськради.

 

Він зазначив, що сьогодні компанія збиткова та нерентабельна через зменшення кількості відпочивальників у своїх санаторіях після 2014 року та скасування профспілкових путівок. Підприємство закрило більшість своїх санаторно-готельних закладів, а частину передало в оренду. У 2017 році, нагадав чиновник, закрили бювет №2 у верхній частині Трускавця. Станом на сьогодні у власності ПрАТ «Трускавецькурорт» залишився лише один санаторій «Алмаз» та медичний заклад.

 

Нове керівництво додало, що готове вживати реінвестиційних заходів для покращення умов на бюветі №1, реконструкції бювету №2, поновлення технічної бази та оснащення.

 

Основним джерелом потенційного доходу для реінвестицій, на думку Андріяна Драновського, є платний вхід в бювет. Точної дати введення в експлуатацію турнікетів він не називає, зазначає лише, що, попередньо, денний абонемент коштуватиме 10,5 грн.

 

Також директор ПрАТ зазначив, що підприємство відповідальне за видобуток води та її постачання до бювету як єдиний власник ліцензії.

 

«Спинити роботу ми не можемо. Це спричинить зупинку курорту, втрату репутації нашого підприємства та Трускавця. Але ми не можемо працювати на межі чи нижче рентабельності. Тому ми будемо вводити плату за вхід в бювет. Трускавчан це не торкнеться! Для них вхід в бювет завжди буде безкоштовним», – прокоментував Андріян Драновський.

13.08.2018