Трансатлантичної торговельної війни вдалося уникнути.

Керівництво США і Європейської Унії зуміло дійти консенсусу в спірних питаннях.

 

 

Президент США Дональд Трамп і президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер досягли несподіваної згоди на перемовинах щодо торговельної політики, які відбулися у Вашингтоні в середу, 25 липня. Йшлося про розробку плану щодо залагодження торговельного конфлікту між двома найбільшими економічними партнерами.

 

«США і Євроунія домовилися працювати разом з метою усунення бар'єрів в торгівлі», – заявив Дональд Трамп після зустрічі. За його словами, Сполучені Штати і Європа мають намір скасувати торгові мита, нетарифні бар'єри і субсидії на промислову продукцію, за винятком товарів автомобільної індустрії. Також було досягнуто домовленості розвивати торгівлю в сфері сільського господарств, зокрема підвищити експорт до Європи американської сої.

 

Трамп на прес-конференції в Білому домі заявив, що у відносинах Європи та США почався «новий етап». «Європа збільшить імпорт зі США скрапленого газу та перетвориться на величезного закупника», – процитувала слова Трампа інформаційна аґенція Reuters. Сторони, за його словами, мають намір також розвивати інтенсивнішу торгівлю в сфері послуг, хімічної і фармакологічної індустрії, а також в галузі медицини.

 

Юнкер зі свого боку сказав, що домовленість про тарифи була його основною метою. «У мене сьогодні був один намір – укласти угоду. І ми уклали угоду. Ми можемо працювати разом за низкою напрямів», – запевнив він.

 

На зустрічі, яка тривала близько двох годин, Трамп і Юнкер домовилися також про те, що США і ЄУ разом працюватимуть над реформуванням Світової організації торгівлі.

26.07.2018