Пенсійний фонд обіцяє доставити пенсії у найближчі два дні.

 

Пенсійний фонд України офіційно підтвердив затримання виплати пенсій і пообіцяв залагодити проблему.

 

Про це йдеться в повідомленні на інтернет-сторінці ПФУ, поширеному "на численні звернення щодо зміщення строків виплати пенсій у липні 2018 року".

 

"Зміщення графіку фінансування виплат зумовлено касовими розривами надходження єдиного соціального внеску. З початку місяця на виплату пенсій спрямовано 27,1 млрд грн, зокрема 2,3 млрд грн протягом 25 липня. Виплата пенсій у поточному місяці буде забезпечена фінансовим ресурсом в повному обсязі", – поінформували у фонді.

 

Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний у своєму окремому зверненні попросив пробачення "за ці незручності" й пообіцяв, що "ситуація з виплатою пенсій нормалізується".

 

"25 липня Пенсійним фондом України повністю профінансовано виплату пенсій через поштові відділення. Наші колеги з “Укрпошти” забезпечать доставку цих коштів додому або їх виплату безпосередньо у відділеннях у найближчі два дні. У цей же термін буде завершено зарахування пенсійних виплат липня на банківські рахунки пенсіонерів", – заявив Зарудний.

 

Чиновник пообіцяв, що "в подальшому Пенсійний фонд України вживатиме всіх необхідних заходів, щоб не допустити будь-яких збоїв з виплатою пенсій, забезпечити своєчасну їх виплату, як це було упродовж останніх років".

 

Олексій Зарудний анонсував, що вже з 2 серпня Пенсійний фонд України розпочинає фінансування, а з 4 серпня – виплату пенсій серпня місяця у штатному режимі згідно зі встановленим графіком.

 

25.07.2018