В акваторії Балтійського моря почали укладати перші труби для Nord Stream 2.

Спорудження газпромівського газогону планується завершити 2019 року.

 

    

 

Компанія Nord Stream 2 AG почала укладати перші труби в рамках спорудження спірного газогону, яким паливо безпосередньо транспортуватиметься з Росії до Німеччини. Судно-трубоукладач Castoro 10 в ніч на середу, 25 липня, приступило до робіт на наземної стикувальній станції під містом Любміном в Ґрайфсвальдській затоці. Про це повідомило німецьке ділове видання Handelsblatt.

 

«На першому етапі сегменти труб, приварені один до одного на судні, будуть протягнуті підземним тунелем, який веде до наземної приймальної станції», – повідомив представник компанії. Nord Stream 2 AG ще два місяці тому розпочала будівництво 30-кілометрового підводного тунелю в прибережних водах. У серпні почнуться роботи з безпосереднього укладання труб.

 

Напередодні конституційний суд Німеччини, який розташований у місті Карлсруе, відмовився задовольнити скаргу екологів зі Спілки охорони природи Німеччини NABU (Naturschutzbund) щодо будівництва німецького відрізка газопроводу Nord Stream 2. Судді також відмовилися призупинити будівництво газогону.  

 

Екологи з NABU намагалися заблокувати реалізацію газпромівського мегапроекту на німецькому відрізку, стверджуючи, що його будівництво та експлуатація завдають незворотної шкоди флорі й фауні в Балтійському морі. Судді не погодилися з висновками екологів і відхилили як скаргу на будівництво, так і клопотання про негайне припинення будівництва. Таким чином було знято останню формальну перепону для будівництва газогону на німецьких території та акваторії.

 

Спорудження суперечливого газогону Nord Stream 2, проти якого різко протестують Україна, Польща і країни Балтії, планується завершити до кінця 2019 року.

25.07.2018