У США створено спеціальну групу з протидії російським кібератакам.

Група функціонуватиме при Аґенції національної безпеки Сполучених Штатів.

 

 

Про те, що Аґенція національної безпеки (АНБ) США створила робочу групу з протидії російським загрозам у кіберпросторі, заявив на щорічному форумі з безпеки в Аспені (штат Колорадо) директор АНБ генерал Пол Накасоне (Paul Nakasone). «Я створив російську групу – невелику групу для протидії (кібератакам з) Росії», – цитує його слова інформаційна аґенція Bloomberg.

 

Раніше в липні про намір АНБ співпрацювати з кібернетичним командуванням США з питання протидії загрозам з боку Росії під час проміжних виборів в США написала газета The Washington Post.

 

Директор АНБ одночасно очолює і так зване кіберкомандування – підрозділ збройних сил США, який займається військовими кіберопераціями різного характеру. За словами Накасоне, створення окремої групи для протидії Росії в кіберпросторі відповідає тому, як працювали американські спецслужби останні кілька років. «Створення групи узгоджується з діяльністю американської розвідки з 2016 року», – зазначив Накасоне.

 

Раніше Накасоне, котрий очолює АНБ з травня 2018 року, заявляв, що Сполучені Штати повинні змінити своє ставлення до Росії у зв'язку з даними американських спецслужб про втручання гакерів, пов'язаних з Кремлем, у виборчий процес під час президентських перегонів в США в 2016 році.

 

13 липня Міністерство юстиції США звинуватило 12 росіян у причетності до зламу комп'ютерів Національного комітету демократичної партії США, а також до кібератаки на штаб передвиборчої кампанії кандидата від демократів Гілларі Клінтон. Всі 12 громадян РФ є співробітниками Головного розвідувального управління.

23.07.2018