Росія боїться вступу України й Грузії до НАТО.

Про це заявив російський президент Володимир Путін в інтерв’ю телеканалу Fox News

 

 

«Для нас це пряма і безпосередня загроза національній безпеці. Переміщення цієї інфраструктури НАТО до наших кордонів буде загрозою, і реакція буде надзвичайно негативною», – зазначив Володимир Путін, відповідаючи на запитання журналіста Кріса Воллеса (Chris Wallace) з телеканалу Fox News про наслідки вступу до Північноатлантичного альянсу України й Грузії.  

 

У розмові російський лідер також назвав анексію Криму «проявом демократії». Він пояснив це тим, що 2014 року на півострові було проведено референдум про його статус. «Це був демократичний вибір кримчан», – запевнив Путін.

 

Окрім цього, російський президент вкотре заперечив закиди, що Москви втручалася у вибори в США в 2016 році. Він також запевнив, що у Москви «немає жодного компромату» на Дональда Трампа.

 

Відповідаючи на запитання Кріса Воллеса про комп'ютерну презентацію ракети «Сармат» в березні цього року, Путін заперечив, що в анімаційному ролику ядерна бомба нібито вражає американський штат Флорида. «Там не було написано "Флорида". Там було зрозуміло, що ракета летить на іншу сторону (земної) кульки», – заявив Путін.

 

На запитання про те, чому один за одним гинуть політичні противники Кремля, російський лідер відповів, що в США «багато своїх проблем». Він навів як приклад вбивство Джона Кеннеді і Мартіна Лютера Кінґа. При цьому Путін визнав «кримінальні прояви» в Росії, пояснивши їх тим, що країна «перебуває ще значною мірою в стані свого державного становлення».

 

17.07.2018