Порошенко відвідав Sea Breeze.

 

Президент України Петро Порошенко відвідав багатонаціональні навчання "Сі Бриз–2018", в яких беруть участь військовослужбовці країн НАТО та країн-партнерів.

 

Як повідомила прес-служба Президента, Верховний головнокомандувач на флагмані Військово-морських сил України фрегаті "Гетьман Сагайдачний" вийшов у відкрите море, де ознайомився з ходом перших тактичних навчань тактичної групи малих броньованих артилерійських катерів. У складі групи в навчаннях взяли участь 6 катерів.

 

 

Порошенко також відвідав американський штабний корабель Mount Whitney, який бере участь у навчаннях.

 

На борту зустрівся з головнокомандувачем Збройних сили США в Європі генералом Кертісом Скапаротті. Президент відзначив двосторонню співпрацю та зауважив, що за останні чотири роки співробітництво між Україною та НАТО посилюється. Петро Порошенко наголосив, що Україна проводить реформи і посилює свою обороноздатність та реформує безпековий сектор, оскільки стратегічною метою нашої держави є вступ до НАТО.

 

На навчаннях Sea Breeze представлені Болгарія, Великобританія, Греція, Грузія, Данія, Естонія, Індія, Італія, Канада, Литва, Молдова, Норвегія, ОАЕ, Польща, Румунія, США, Туреччина, Україна та Швеція. Головне завдання навчань – набуття спроможності військовим командуванням ВМС України щодо планування та проведення морських операцій за процедурами та стандартами НАТО. А також підвищення рівня взаємосумісності частинами та підрозділами Військово-морських сил України з підрозділами країн-членів НАТО та країнами-партнерами НАТО.

 

Під час навчань були відпрацьовані тактичне розгортання і атака умовного корабля противника у взаємодії з авіацією ВМС України.

 

Мета навчання – налагодити організацію планування та підготовки багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні багатонаціональним штабом за стандартами НАТО, відпрацювати спільні дії багатонаціональних сил під час проведення багатонаціональної морської операції з безпеки у кризовому районі за стандартами НАТО. Проведення навчань сприяє покращенню співпраці і координації між країнами чорноморського регіону, відпрацюванню спільних маневрів в морі і на суходолі.

 

У 2018 році вже 21-а річниця з початку проведення навчань.

 

17.07.2018