На Яворівщині офіційно відкрився ведмежий притулок «Домажир».

 

Учора, 11 липня, у Яворівському районі Львівщини офіційно відкрили ведмежий притулок «Домажир», інформує прес-служба ЛОДА.

 

Цей рекреаційний центр створений для порятунку бурих ведмедів, що раніше мешкали в пересувних зоопарках, ресторанах та цирках. Тут на клишоногих чекають реабілітація та відновлення природного балансу.

 

Створення цього об’єкту почалось у 2014 році із підписання Меморандуму між міжнародним фондом «Чотири лапи» та Львівською облдержадміністрацією.

 

Притулок збудований у межах біосферного резервату «Розточчя» і відповідає основним завданням сталого розвитку.

 

«Ми намагаємося сприяти ситуації, щоби прийняли закон для захисту бурих ведмедів Верховною Радою України, і сподіваємось, це буде новий крок для покращення умов утримання диких тварин у країні», – наголосив засновник і президент міжнародного благодійного фонду «Чотири лапи» Гельмут Дунглер.

 

Зараз у притулку перебувають 8 ведмедів. Умови утримання максимально наближені до природних і відповідають фізіологічним та поведінковим потребам тварин.




Фото: ЛОДА.

 

На території притулку є місце для купання, барліг для відпочинку та спеціальні іграшки для розвитку чотирилапих. Кожен ведмідь має свій особистий вольєр площею щонайменше 1 тис. квадратних метрів.

 

«У жовтні ми тестували, як працювати з відвідувачами, але впродовж цього часу зроблено чимало. Ми відкрили великий вольєр, де може бути 3 тварини одночасно, розширили відпочинково-освітню зону, збудували амфітеатр і започаткували тісну співпрацю з організаціями. Площа центру становить майже 20 га, у притулку 18 робочих місць, з ведмедями працюють доглядальники, люди, які люблять тварин і віддані справі», – зазначив Ігор Николин, керівник проекту з будівництва притулку «Домажир».

 

За його словами, у планах також є будівництво Центру дикої природи та освоєння повністю площі заповідника.

12.07.2018