Івано-Франківське управління юстиції має нову керівницю.

 

Головне територіальне управління юстиції в Івано-Франківській області має нову керівницю. Нею стала Вікторія Васильчук, яка до цього працювала на юридичному факультеті Чернівецького університету, передає «Канал 402». 

 

Вікторія Васильчук зазначає, що у своїй роботі планує активно впроваджувати всі інновації Міністерства юстиції України.

 

«У практичному плані вважаю, що проект "Чужих дітей не буває" має надзвичайно важливе значення нині для всієї України. В ідеологічному плані мені надзвичайно імпонує ініціатива міністерства "Я маю право", що активно впроваджується Управлінням юстиції Івано-Франківської області»,  каже Вікторія Васильчук.

 

Ідеться про те, що нещодавно парламент ухвалив у другому читанні законодавчі зміни, що посилюють відповідальність недобросовісних батьків. Мінімальна сума аліментів збільшиться майже вдвічі та становитиме приблизно 1700 грн, залежно від прожиткового мінімуму. Запроваджуються також додаткові фінансові санкції для боржників. Крім того, чиновників, які не сплачували аліменти більш як рік, звільнятимуть. А ще діти будуть не зобов'язані у майбутньому піклуватися про батьків, які не виконували сумлінно своїх обов'язків.

11.07.2018