Арештовано шефа Audi.

Німецька прокуратура побоюється, що, перебуваючи на волі, Руперт Штадлер перешкоджав би розслідуванню дизельного скандалу.

 

    

 

Прокуратура Мюнхена повідомила про затримання керівника автомобільного концерну Audi Руперта Штадлера (Rupert Stadler). «Топ-менеджер перебуває в попередньому ув'язненні. У слідства є побоювання, що фігурант справи щодо дизельного скандалу, перебуваючи на волі, перешкоджатиме розслідуванню», – подала в понеділок, 18 червня, німецька газета Bild з покликом на заяву мюнхенської прокуратури.

 

Прокуратура підозрює керівника Audi, в числі іншого, в продажу дизельних автомобілів, оснащених програмою, яка занижує показники шкідливих викидів. Представник головного концерну Volkswagen, в який входить Audi, підтвердив факт затримання Штадлера, котрий очолює компанію з 2007 року. «Ми підтверджуємо, що сьогодні вранці Штадлера заарештували. Йде слухання, яке визначить, де він перебуватиме», – йдеться в заяві автоконцерну VW. Представники Audi поки що не прокоментували затримання.

 

Минулого тижня поліція провела обшук в помешканні Штадлера, обґрунтувавши свої дії наявністю підозр, які з'явилися в ході розслідування дизельної афери. 11 червня прокуратура повідомила, що глава концерну проходить у справі як обвинувачений ще з 30 травня. Обшук проведено також у квартирі не названого на ім'я члена правління Audi. Як і у випадку Штадлера, йдеться про звинувачення в шахрайстві і підтасуванні. Слідство вважає, що обидва фігуранти справи були причетними до продажу європейським споживачам дизельних автомобілів з перекрученими даними про вміст шкідливих речовин у вихлопних газах.

 

Дизельний скандал, нагадаємо, розгорівся наприкінці 2015 року внаслідок ініційованих владою США розслідувань. Концерн Volkswagen змушений був визнати, що в усьому світі було продано 11 мільйонів автомобілів, на які було встановлено програмне забезпечення, яке дозволяло маніпулювати тестами на відповідність моторів екологічним стандартам. Насправді забруднення відпрацьованими газами дизельних автомобілів VW в 40 разів перевищувало допустимі норми. Скандал викликав масове відкликання продукції концерну з ринку для усунення технічних фальсифікацій.

18.06.2018