Пола Манафорта посадили за ґрати.

Запобіжний захід для екс-голови виборчого штабу Дональда Трампа змінено в зв'язку з його намаганням чинити тиск на свідків.

 

    

Пола Манафорта заарештували просто в залі суду. Федеральний окружний суддя Емі Берман Джексон змінив йому запобіжний захід з домашнього арешту на утримання під вартою. Про це в п'ятницю, 15 червня, повідомив телеканал CNN. Манафорта вже доправили у в'язницю.

 

Два тижні тому спецпрокурор США Роберт Мюллер, котрий розслідує втручання Росії у вибори президента США 2016 року, звинуватив Манафорта в тиску на свідків. У зв'язку з цим суд ухвалив рішення помістити екс-главу штабу Трампа за ґрати до проведення слухань у його справі,  які мають пройти у вересні.

 

Як заявили в суді, Пол Манафорт неодноразово намагався встановити контакт зі свідками через мобільний телефон і за допомогою месенджера. «Це не середня школа. Я не можу відібрати у нього мобільний телефон», – наголосив суддя Емі Берман Джексон.

 

Нагадаємо, що Пол Манафорт очолював передвиборчий штаб Трампа з червня до серпня 2016 року. У жовтні 2017 року проти нього було висунуто звинувачення в тому, що він протягом кількох років лобіював інтереси президента України Віктора Януковича і Партії регіонів, але не був зареєстрований в США як «іноземний аґент», а також ухилявся від сплати податків. У лютому поточного року Манафорта звинуватили також у відмиванні «брудних грошей» через офшорні рахунки.

15.06.2018