Осло просить Вашінґтон збільшити чисельність військового контингенту США в Норвегії.

Норвезька влада передовсім переймається безпекою прикордонних з Росією територій.

 

                               Франк Бакке-Єнсен

 

Норвезька влада прагне подвоїти число американських військовиків у своїй країні, дислокувавши їх на кордоні з Росією. Як повідомив уряд в Осло, керівництво країни планує звернутися з відповідним проханням до Вашінґтона. У разі позитивного рішення чисельність американської залоги зросте 700 осіб. Про це подає видання The Independent Barents Observer.

 

Нагадаємо, що 2017 року до Норвегії прибули 330 морських піхотинців зі США. Це, своєю чергою, викликало невдоволення російської сторони.

 

Норвезький уряд хоче, щоб американські солдати розташувалися на півночі країни, ближче до кордону з РФ. Крім того, в Осло мають намір збільшити тривалість військової місії з нинішніх шести місяців до п'яти років. «Захист Норвегії залежить від підтримки наших партнерів з НАТО, як це відбувається в більшості країн Альянсу», – заявив міністр оборони Норвегії Франк Бакке-Єнсен (Frank Bakke-Jensen).

 

Нагадаємо теж, що минулого тижня дев'ять східноєвропейських країн НАТО попросили керівництво Північноатлантичного Альянсу порушити питання про збільшення військової присутності в їхньому регіоні. З часу конфлікту на сході України і анексії Криму Росією НАТО неодноразово вдавалося до таких кроків у цьому реґіоні.

13.06.2018