Книжка ВСЛ отримала Гран-прі конкурсу «Найкращий книжковий дизайн».

 

Журі конкурсу «Найкращий книжковий дизайн» під час Книжкового Арсеналу в Києві оголосило переможців. Гран-прі отримала книжка Видавництво Старого Лева «Я так бачу», передає Читомо.

 

Над дизайном книжки-переможниці працювала творча майстерня «Аґрафка»: Романа Романишин та Андрій Лесів, книжка яких «Голосно, тихо, пошепки», що розповідає про слух, перемогла у цьому конкурсі торік, в номінації «Дитяча книга».


Книжка-переможниця. Фото: Читомо.

 

«Я так бачу» – книжка-картинка про зір. Про те, що люди бачать очима, і про те таємниче, невидиме для ока, що пробуджує у людей цікавість до Всесвіту і до власної сутності. А також про мікроскопи та телескопи, які допомагають людям побачити щось неймовірно дрібне або дуже далеке. Про те, що декому, аби краще бачити, потрібні окуляри, а незрячі потребують спеціального шрифту і символів, аби читати і орієнтуватися в просторі. Також у ній можна дізнатися, як бачать цей світ птахи і звірі, які живуть поруч із нами, як художники створюють оптичні ілюзії, скільки мільйонів відтінків здатне розрізнити людське око і як бачить світ новонароджене маля. Ця книга є продовженням книжки про слух «Голосно, тихо, пошепки».


"Я так бачу". Фото: Читомо.

 

Друге місце посіла книга видавництва #книголав «Книга-мандрівка. Україна», третє – «Катерина Лесів. Колискова 1». З коротким списком конкурсу можна ознайомитись тут.

 

Конкурс «Найкращий книжковий дизайн» відбувся уже втретє. Організатори: Goethe-Institut в Україні, «Книжковий Арсенал» та «Читомо» за підтримки Франкфуртського книжкового ярмароку Wacom та фонду Buchkunst.

 

На конкурс були подані книжки, створені українськими дизайнерами та ілюстраторами і надруковані в період з квітня 2017 року по травень 2018-го.

 

Goethe-Insitut в Україні надасть паушальне покриття транспортних витрат для відвідування Франкфуртського книжкового ярмарку переможцем, а Ярмарок, своєю чергою, – 6-денний вхідний квиток Business Club Wochenticket (вартістю 1050 євро) для видавця-переможця та вхідний квиток для дизайнера (ілюстратора).

 

 Видання, які увійшли до короткого списку, поповнять колекцію найкрасивіших книжок під час Франкфуртської книжкової виставки, конкурсну лінійку фонду Buchkunst та фонд «Книжкового Арсеналу».

 

Восени переможців конкурсу покажуть на українському національному стенді у Франкфурті. Потім ці видання ввійдуть до колекції «Найкрасивіші книги світу», яку формує Фонд «Мистецтво книги» та презентує їх на Лейпцизькому книжковому ярмарку.

04.06.2018