Книжкові події із присмаком кави

 

14-15 вересня «Видавництво Старого Лева» запрошує на п’ятий Coffee, Books & Vintage! Відвідувачів чекають два дні книжкових подій, зустрічі з письменниками, дискусії на важливі теми, читання, розмови про літературу та довкола неї, автограф-сесії, а ще сотні-сотні книжок. Також під час Coffee, Books & Vintage #5 триватиме збір книжок для Вільнянської центральної бібліотеки. Тож варто у ці дні брати книжки з собою або придбати їх під час події на стендах видавництв! 

 

«Видавництво Старого Лева» спільно з іншими видавництвами підготував насичену програму, тож занотовуйте дати і приходьте на зустрічі у “!FESTrepublic, Укриття” (вул. Старознесенська, 24-26). Квитки тут .

 

Програма книжкових подій:

 

14 вересня

 

13:00

«Монету підкине кожен»: ілюзорність вибору між добром і злом. Презентація збірки химерних оповідань Ігоря Антонюка

 

Експерименти з часом, постапокаліптичне майбутнє і жахлива реальність, яка часто лякає більше, ніж монстри із потойбіччя… Кожне оповідання збірки Ігоря Антонюка — це ніби монета, яку автор вкладає в руки читачеві, заохочуючи зробити доленосний вибір разом з героями. У які ігри з часом та долею грають персонажі? Чому так багато притчевих мотивів у збірці? І що лякає в оповіданнях по-справжньому? Про химерні світи та про те, навіщо потрібно відкривати читачам справжні глибини зла, поговоримо з письменниками-горористами Ігорем Антонюком та Володимиром Кузнєцовим.
Подія видавництва «Жорж»

 

14:00

Продовження буде (?) Розмова з Поліною Кулаковою про досвід повернення до улюблених персонажів; презентація серії детективних трилерів «Корсо» та «Ти не впізнаєш мене». Учасники: письменниця Поліна Кулакова, модераторка — книжкова блогерка Вікторія Черевко.
Подія видавництва Discursus

 

15:00

Читати про війну. Писати про війну. Учасники: Дмитро Лазуткін, Павло Дерев'янко, Мар’яна Савка

 

Як війна та нинішні реалії впливають на тексти українських авторів? Чи проступає сьогодення у рядках і сторінках та як події довкола змінюють нашу оптику? А чи впливають на здатність сприймати чужі тексти і чи віднаходяться нові сенси в давно улюблених творах? Про це та не лише поговоримо з письменниками Дмитром Лазуткіним та Павлом Дерев’янком. Модеруватиме зустріч Катерина Міхаліцина.

 

16:00

20 років Мумі-тролів в Україні: шлях до серця читачів. Розмова з перекладачкою Наталею Іваничук

 

20 років тому вперше українською побачила світ книга найзнаменитішої казкарки Фінляндії Туве Янсон про кумедних мумі-тролів та інших дивовижних істоток, що населяють Долину Мумі. Згодом до неї додалось ще дві. Усі разом Мумі-тролі мандрували, ставали настільними книгами багатьох маленьких та дорослих читачів та зрештою увійшли до шкільної програми. У чому секрет успіху цих історій? Як Видавництво популяризувало цю історію? Як змінювалась читацька аудиторія книг про Мумі-тролів? Про це поговоримо з незмінною перекладачкою цих історій Наталею Іваничук. Модеруватиме зустріч Мар’яна Савка.

 

17:00
Звідки взялася російсько-українська війна? Презентація книги Сергія Руденка «Анатомія ненависті. Путін і Україна»

«Анатомія ненависті. Путін і Україна» — нова робота українського журналіста й публіциста Сергія Руденка, у якій автор препарує дії та вчинки Владіміра Путіна та аналізує причини розв’язання найбільшої після Другої світової війни у Європі. У межах Coffee, Books & Vintage #5 разом з автором Сергієм Руденком та журналістом Андрієм Сайчуком поговоримо про інсайди у книзі, інформацію з перших уст, залаштунки російської політики і події, свідками яких був сам Сергій Руденко.

 

18:00
Те, що тримає. Поетичний вечір Юлії Мусаковської, Дмитра Лазуткіна, Любомира Серняка, Ганни Яновської та Мар'яни Савки

 

Життєствердні та чуттєві. Різні та сміливі. Болісні та щемливі. Щойно написані та ті, що вже давно стали улюбленими. У них — любов, війна та життя. Такі вірші звучатимуть на поетичному вечорі за участі Юлії Мусаковської, Дмитра Лазуткіна, Любомира Серняка, Ганни Яновської та Мар'яни Савки.

 

15 вересня

 

13:00

Віднайти себе. Розмова Марʼяни Савки та Галини Лицур-Щадей на основі психологічного роману «Вдома чекає Марко»

 

У фокусі розмови: що робить нас тими, ким ми є, чи можливий вибір без вибору; віднайдення себе: чи буває запізно? Дебютний роман Галини Лицур-Щадей «Вдома чекає Марко» вийшов у «Видавництві 21» на початку 2024 р. Це історія про пошук і віднайдення себе. 37-річна головна героїня Дана давно розуміє, що живе не своє життя, а навʼязане їй матірʼю, середовищем, обставинами. Що ж стане останньою краплею, коли вона скаже «Досить!» та що з цього вийде у підсумку?
Подія «Видавництва 21»

 

14:00
Незручні відчайдушні підлітки та що вони читають. Розмова з письменницею Ольгою Войтенко та блогеркою Анею Полегенько

 

Підлітки, різність, дорослішання, пошуки себе та своїх людей, страхи та переживання, вплив середовища та читацькі уподобання — про це поговоримо з авторкою книги «Незручні. Відчайдушні. Виродки» Ольгою Войтенко та модераторкою Анею Полегенько.

 

15:00
Букблогери — таємна суперсила книжкового світу? Розмова з Тетяною Гонченко, Анею Полегенько, Марі Ініч та Юлією Типусяк

 

Книжкові блогери — професія чи хобі? Яку силу вони мають у книжковому світі? А також про аудиторії, платформи, критику та співпрацю з видавництвами поговоримо з топовими книжковими блогерками — Тетяною Гонченко (телеграм-канал «Непозбувний книгочитун»), Анею Полегенько (інстаграм @anyta_books), Марі Ініч (тік-ток @mari.inich) та Юлією Типусяк (youtube-канал «ПРОЛІТ»). Модеруватиме розмову Анна Шиманська.

 

16:00
Схожі але Різні, або Розмова про те, чому книгарень забагато не буває

 

Останніми роками по Україні спостерігається справжній бум відкриття книгарень. Чим він викликаний та чи слід очікувати його продовження? Як знайти свою нішу та «роздинку», про конкуренцію та підтримку, книги, каву та вино та аудиторії поговоримо із засновником книгарень «Сенс» Олексієм Ерінчаком, власницею книгарень «Книжковий Лев» і «Плекай» Катериною Івановою та співзасновницею «Видавництва Старого Лева» Мар’яною Савкою.

 

17:00
Іздрик. Проза. Розмова про «Воццек. Острів КРК. АМтм» та життя

 

Юрко Іздрик, відомий своїми відвертими та щемливими віршами, презентуватиме свою збірку «Воццек. Острів КРК. АМтм», куди увійшли найвідоміші прозові твори автора. Про поезію та прозу, тексти минулі та сучасні, нове життя новел, написаних майже 20 років тому, та про те, яким є сучасний читач, поговоримо з поетом та прозаїком Юрком Іздриком. Модеруватиме зустріч Євгенія Нестерович.

 

18:00
Стокгольмський синдром, емоційна залежність чи справжнє кохання? Презентація психологічного роману Яни Колодич «Мені дуже шкода»

Подія видавництва «Клуб сімейного дозвілля»

 

12.09.2024