Через кір у Львові скасовано футбольний матч.

 

У Львові через захворювання гравців скасували футбольний матч. Змагання з американського футболу між львівськими «Левами» та миколаївськими «Вікінгами» мали відбутись 2 червня, ідеться на сторінці «Левів» в мережі Facebook.

 

«Друзі, на превеликий жаль, в наш дружний колектив завітав КІР. В зв'язку з цим, нам доводиться перенести перший домашній матч, який багато хто чекав з нетерпінням. Наступна домашня гра «Левів» відбудеться 8 липня», – повідомили в клубі.

 

8 липня «Леви» зіграють проти київських «Жеребців» (Stallions Kyiv). До цього «Леви» ще зіграють на виїзді матч проти київських «Слов’ян» 16 червня.

 

Раніше в управлінні охорони здоров'я Львівської міськради прогнозували, що спалахи кору, що вивели Львівську область в трійку лідерів за захворюваністю на цю інфекцію, вщухнуть до травня. Проте наприкінці квітня кількість хворих і на Львівщині, і в Україні вцілому, різко зросла.

 

Станом на 16 травня, повідомляє обласний лабораторний центр МОЗ, в області з початку року захворіли на кір 2 122 людей, в т.ч. 1445 дітей і 677 дорослих.Протягом останніх тижнів кількість хворих зростала приблизно на 100 людей. Зареєстровано 10 спалахів в організованих колективах. Найбільше хворіють кором у Львові,  Пустомитівському, Городоцькому, Стрийському, Яворівському, Перемишлянському і Мостиському  райони. Серед хворих більшу частину становлять люди, які не мали щеплень від кору.

25.05.2018