Садовий відцурався від переговорів із Гриценком.

 

Партія "Самопоміч" заперечила інформацію про переговори щодо спільного кандидата на президентські вибори з іншими силами.

 

Про це йдеться у повідомленні на офіційному інтернет-сайті "Самопочі", опублікованому у відповідь на публікацію "Української правди", в котрій Анатолій Гриценко заявив про тривання переговорного процесу щодо спільного кандидата в президенти, до котрого нібито долучався і Андрій Садовий. 

 

Садовий – Гриценку: "Кава – це тільки кава..."

 

У "Самопомочі" заявляють, що "ані лідер партії Андрій Садовий, ані будь-хто з публічних фігур партії не отримували жодного мандата на проведення таких переговорів і не вели їх". Команда бурмистра попросила українських політиків надалі утриматися від "некоректного згадування" партії та її лідера в публічній площині.

 

Сам Садовий віджартувався з цього приводу, що українські політики могли потрактувати його неформальні бесіди на каві у Львові як переговорний процес.

 

"Я доволі часто маю зустрічі як з українськими політиками, так і з закордонними. Президент сюди любить приїжджати, прем’єр, лідери партій, інші відомі люди. Аура тут, мабуть, добра. Якби кожну таку зустріч називали «переговорами про об’єднання», то це не мало б нічого спільного з реальністю. При всій повазі до перелічених мною осіб", – заявив лідер "Самопомочі".

 

Видання "Українська правда" в статті "А у відповідь тиша. Чому Садовий не поспішає підтримувати Гриценка" написало про те, що лідер "Громадянської позиції" вже тривалий час припрошує Андрія Садового до повноцінних переговорів щодо узгодження кандидата на президентські вибори.

 

Гриценко сказав у коментарі журналістам, що він уже спілкувався зі Садовим на цю тему. "Такі розмови ведуться з березня минулого року. Цей процес починався із зустрічі чотирьох – це Міхеїл Саакашвілі, Андрій Садовий, Василь Гацько і я. Потім коло розширилося і долучилися «Народний контроль» – Дмитро Добродомов, «Європейська партія» – Микола Катеринчук, «Хвиля» – Віктор Чумак, потім «Альтернатива» – Єгор Фірсов, інші окремі депутати", – розповів Гриценко.

 

Відповідаючи на додаткове питання про те, хто зараз бере участь у переговорах щодо спільного кандидата, Гриценко сказав: "Садовий – «Самопоміч», «Народний контроль» – Добродомов, «Рух нових сил», «Альтернатива» Фірсова, «ДемАльянс», «Європейська партія» – Катеринчук, «Хвиля» Чумака. Це дуже непростий корабель".

 

24.05.2018