У Рогатині люди вимагають відремонтувати розбиту об’їзну.

 

Сьогодні, 22 травня, мешканці Рогатина, що на Івано-Франківщині, перекривали дорогу державного значення Н-09 «Львів – Мукачево», вимагаючи ремонту об'їзної дороги, передає Фіртка.

 

Рогатин розташований на межі Івано-Франківської, Львівської і Тернопільської областей. Щодня через нього проїжджають сотні вантажівок.

 

Рогатинці вимагають, аби транзитний транспорт не їхав через населений пункт.

 

Станом на 12:30 проїзд розблоковано. До мешканців вийшли представники влади та Служби автомобільних доріг Іван-Франківської області.


Рогатинці проти транзитного великогабаритного транспорту в місті. Фото: AutoLifeIF

 

Заступник начальника САД області Михайло Новосільський розповів, що йдеться про ремонт дороги Куровичі–Рогатин (дорога у напрямку Перемишлян), а також ремонт траси М-12 Стрий–Знаменка (об`їзну, що в дуже поганому стані).

 

«Я на сесії казав людям, і на виїзній нараді за участі депутатів, що дорогу Куровичі–Рогатин починають ремонтувати. Єдине, наголосив про те, аби отримати матеріали. Мешканці кричали, себто уже і негайно приступити до роботи. Завдання облавтодору роздано на ремонт цієї дороги, і на цьому тижні працівники мають приступити до роботи. Її ремонтуватимуть за рахунок коштів експлуатаційного утримання. Йдеться орієнтовно про суму близько 1 млн грн.  Тендер на ремонт цієї дороги виграла фірма ТОВ “ПБС”, але поки кошти не виділені», – додав Михайло Новосільський, передає Місто.

 

Щодо дороги міжнародного значення, то на її поточний ремонт виділено 12 млн грн. Але зараз проводиться тендер, лише в червні розкриють пропозиції та визначать переможців, додав чиновник.

22.05.2018